Picea glauca ‘Perfecta’ is ontdekt door kwekerij Huijbers

Picea glauca ‘Perfecta’ is ontstaan uit de Picea glauca ‘Conica’. Wat de plant zo bijzonder maakt, is dat deze Picea een volle en compacte groei heeft en op onze kwekerij in Someren is ontdekt! Daarom heeft Boomkwekerij Huijbers er in 2010 kwekersrecht op aangevraagd. Dit kwekersrecht op de Picea glauca ‘Perfecta’ hebben wij ook verkregen. Picea glauca ‘Perfecta’(*HB07*PBR) is daardoor kwekersrechtelijk beschermd en vermeerdering zonder toestemming is daardoor verboden.

De unieke eigenschappen van de Picea glauca ‘Perfecta’

De Picea glauca ‘Perfecta’ is een compacte wintergroene dwergspar met een kegelachtige groei die bovendien lichter groen van kleur is dan Picea glauca ‘Conica ‘. Daarnaast is de plant voller en compacter van vorm. Door zijn dichte groei heeft de plant een volle look. De Picea glauca ‘Perfecta’ wordt in het algemeen ongeveer 150 cm hoog en 60 cm breed. Het is een groenblijvende plant met een grote sierwaarde op een terras of balkon.

Compacte kerstboom

De Picea glauca ‘Perfecta’ wordt vooral toegepast als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm. Het is daarnaast al vele jaren een gewaardeerde en compacte kerstboom voor in huis. Zo maakt deze plant het huis extra sfeervol als deze wordt gebruikt als (tafel)kerstboom of als decoratie in kerststukken en schaaltjes. Zet ‘Perfecta’ in de zon of halfschaduw in een vochtige maar goed gedraineerde grond. Niet alleen als solitair heel mooi, maar zeker ook in een gemengde tray of schaal!

De pluspunten van de Picea glauca ‘Perfecta’

  • Snelle opgaande groei
  • Bossige groei en vertakking
  • Vollere plant
  • Grote sierwaarde in de tuin als accentplant
  • Ideaal inzetbaar als compacte (tafel) kerstboom

De Picea glauca ‘Perfecta’ van Boomkwekerij Huijbers

Met ruim 35 jaar ervaring in het vermeerderen en telen van de Picea en ons eigen unieke soort (de Picea glauca ‘Perfecta’) hebben wij een bewezen reputatie opgebouwd. Door eigen vermeerdering middels stek kweken wij inmiddels elk jaar ruim 1.000.000 Picea glauca ‘Perfecta’ als plantgoed of eindproduct in potmaat P9. Onze kwekerij in Someren is MPS-gecertificeerd en wij zijn gespecialiseerd in grote partijen.

Vragen of interesse?

Kom in contact

Wilt u meer weten van de Picea glauca ‘Perfecta’? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over deze bijzondere plant die door ons zelf is ontdekt en kwekersrechtelijk is beschermd.